voel je vrij, voel je mooi, voel je vrouw

Borstprotheses

Borstprotheses worden gemaakt van siliconen waar een zachte folie omheen zit. Een borstprothese neemt de lichaamstemperatuur aan en draagt daardoor comfortabel.
Siliconen is een veelzijdig, milieu-vriendelijk materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Siliconen protheses zijn sterk en behouden lang hun vorm, ook is het mogelijk met de prothese te zwemmen in chloor of zeewater.
borstprothesesBorstprotheses zijn er in verschillende vormen en maten. Naar gelang de operatietechniek, evt. fysieke klachten en rekening houdend met de wensen/behoeften wordt er een passende prothese gezocht. Daarbij wordt niet alleen gelet op de optische compensatie maar ook op de gewichtscompensatie.  Alleen met een goed passende beha komt de prothese goed tot zijn recht.

Deelprotheses

deelprothesenWanneer u een borstbesparende operatie of reconstructie heeft ondergaan kan er, vaak na verloop van tijd, maatverschil ontstaan. Er ontstaan problemen met niet passende beha’s en de bovenkleding valt niet mooi of trekt scheef. Voor een mooie symmetrie bestaan er deelprotheses van siliconen. U kunt kiezen uit verschillende vormen en maten. Het gebruik is ongecompliceerd en huidvriendelijk.

Een borst(deel)prothese mag op de huid gedragen worden, echter de meeste vrouwen geven de voorkeur aan een hoesje in de beha waar de prothese ingeschoven kan worden. Dit geeft een zeker en veilig gevoel. Silhouet heeft veel modellen en maten prothesen op voorraad. Als u tevreden bent kunt u de prothese meteen meenemen, verdere afhandeling met de zorgverzekeraars wordt door Silhouet geregeld.

Bent u niet tevreden dan mag de prothese binnen 2 weken geruild worden (met uitzondering van de contact prothese).