Het afgelopen jaar en ook het komende jaar zullen er verbeteringen worden aangebracht in borst(deel)protheses. Met name het comfort in het dragen wordt verbeterd en de duurzaamheid.

Doordat er steeds meer vrouwen borstsparend worden geopereerd is er op het gebied van deelprotheses steeds meer mogelijk. Het maatverschil dat is ontstaan tussen beide borsten kan hiermee heel mooi worden gecorrigeerd, daarnaast wordt de geopereerde borst beter ondersteund door middel van een deelprothese. Dit is maatwerk en afhankelijk waar de aanvulling nodig is, daarom heeft Silhouet haar collectie uitgebreid. Er zijn veel pasmodellen op voorraad.

Amoena heeft een nieuwe ontwikkeling in protheses en deelprotheses die zijn bedoeld voor vrouwen die een erg onregelmatig litteken hebben na een borstverwijdering, borstsparende operatie of na een reconstructie waarbij veel maatverschil is; de Adapt Air. In de achterzijde van de prothese zit een luchtkamer, deze kan gevuld worden met lucht waarna deze zich aanpast aan het lichaam.
De Adapt Air kan ook heel goed worden gedragen bij een reconstructie waarbij een expander is geplaatst, deze prothese kan steeds aangepast worden aan de situatie tijdens het opvullen van de expander om de symmetrie te waarborgen tot aan het plaatsen van een definitieve inwendige prothese.

Als u meer informatie wil kunt u vrijblijvende een afspraak maken via het contactformulier of telefonisch.